Acasă Stiință Șase medalii și la Olimpiada Internațională de Matematică

Șase medalii și la Olimpiada Internațională de Matematică

DISTRIBUIȚI

151159 – 22072019 –    La Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) România a obținut 1 medalie de aur, 2 de argint și 3 de bronz .În perioada 10-22 iulie 2019, s-a desfașurat la Bath, Marea Britanie, a 60-a Olimpiadă Internațională de Matematică pentru elevi de liceu.

Anul acesta s-au înscris în competiție 621 elevi din 112 țări. Toți cei șase elevi ai noștrii au obținut medalii: – medalie de aur: Edis Memiș – Liceul Internațional de Informatică Constanța (un rezultat excelent cu care se clasează între primii 15 copii ai lumii); – medalii de argint: Sergiu-Ionuț Novac, de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj, județul Timiș și Sebastian-Mihai Șimon  de la Liceul Internațional de Informatică București; – medalii de bronz: Tudor-Darius Cardaș, de la Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani, Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach, ambii de la Liceul Internațional de Informatică București.

De remarcat ca aceste medalii au fost obținute în condițiile în care echipa României din acest an este una din cele mai „tinere” din istorie, patru dintre elevi fiind la prima participare la un concurs internațional de seniori de o asemenea anvergură. Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universitații de Vest din Timișoara (Deputy Leader), prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România (Observator și membru al Consiliului de Conducere al Olimpiadei Internaționale de Matematică), Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, (Observator).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.