Acasă Social Administratie A fost semnat contractul pentru realizarea parcarii de tip park&ride de la...

A fost semnat contractul pentru realizarea parcarii de tip park&ride de la intersectia Pantelimon – Vergului  

DISTRIBUIȚI

151321 – 07082019  – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat contractul de realizare a parcarii de la intersectia Pantelimon-Vergului, obiectiv de investitii care face parte din proiectul ”Reabilitare Sistem Rutier cu Linii de Tramvai pe Sos. Pantelimon si Sos. Iancului”.

Gabriela Firea: ”Dupa aproape șapte ani de cand trebuia construita aceasta parcare de tip park&ride, am facut, impreuna cu specialistii Primariei Capitalei si ai constructorului, toate demersurile astfel incat acest proiect, atat de important pentru descongestionarea traficului in Bucuresti, sa fie deblocat! Am semnat contractul de executie, au fost obtinute toate avizele, inclusiv autorizatia de construire si s-a emis ordinul de incepere a lucrarilor. Durata de executie a parcarii, care va avea o capacitate de cca 500 de locuri, este de 12 luni, iar valoarea investitiei este de aproximativ 21 milioane de euro. In ceea ce priveste costurile de realizare a acestui proiect, ne bazam, conform legii, pe un ritm firesc al incasarilor de la Ministerul de Finante. Reamintesc inca o data ca Primaria Capitalei nu incaseaza taxe si impozite, bugetul Primariei Generale fiind alimentat peste 90% din impozitul pe venit”

De asemenea, Firea a mai explicat că ”parcarile de acest tip contribuie in mod eficient la fluidizarea traficului, intrucat le ofera nerezidentilor care vin in Bucuresti zilnic, la munca sau la studii, o alternativa avantajoasa la tranzitarea orasului cu autoturismul propriu, respectiv posibilitatea sa parcheze in spatii special amenajate de unde au acces direct la transportul in comun. Totodata, facilitatile de tip park&ride contribuie si la degajarea parcarilor din zona centrala, unde cerinta este foarte mare”.

Parcarea de la intersectia Pantelimon – Vergului va fi realizata de Asocierea ”Tehnologica Radion, TIAB si VIA Proiect”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.