Acasă Uncategorized Ministrul Leș la Reuniunea informală a miniștrilor Apărării din statele membre ale...

Ministrul Leș la Reuniunea informală a miniștrilor Apărării din statele membre ale UE

DISTRIBUIȚI
foto:gov.ro/media/foto

151507 – 28082019 –  Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, va participa, în zilele de 28 și 29 august, la Helsinki, Finlanda, la Reuniunea informală a miniștrilor Apărării din statele membre ale UE.

            Reuniunea va fi prezidată de către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, iar la lucrări au fost invitaţi să participe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi Secretarul General adjunct al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

            Programul activității va include o serie de sesiuni de lucru în cadrul cărora vor fi abordate tematici cu privire la prezența maritimă coordonată, inteligența artificială și noile tehnologii, precum și la impactul schimbărilor climatice şi ale mediului înconjurăror asupra securităţii şi apărării.

            De asemenea, în a doua parte a zilei de 29 august, va avea loc o sesiune comună împreună cu miniștrii de Externe, focalizată pe aspectele de actualitate din domeniul amenințărilor hibride.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.