Acasă Anchete Interne Minore obligate la practicarea cerșetoriei

Minore obligate la practicarea cerșetoriei

DISTRIBUIȚI

  151556 – 30082019 –   O femeie din Cluj este bănuită că și-ar fi exploatat nepoatele, de 12 și 17 ani, prin obligarea la practicarea cerșetoriei. De asemenea, nora acesteia, o femeie de 29 de ani, cu capacitatea de a munci, este bănuită că ar fi apelat în mod repetat la mila publicului, folosind în acest scop prezența a 2 minori de 3 şi 9 ani, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

La data de 29 august a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.–S.T. Cluj, au efectuat o percheziție domiciliară în Cluj-Napoca, la locuința a două persoane bănuite de trafic de minori în formă agravată și în formă continuată și folosirea unui minor în scop de cerșetorie în formă continuată.

În urma acestei activități, au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate 3 telefoane mobile, 1950 de euro şi mai multe înscrisuri.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, o femeie de 53 de ani, din Cluj-Napoca, le-ar fi recrutat și le-ar fi adăpostit pe nepoatele sale, de 17 şi 12 ani – în prezent, la adresa ei de domiciliu, în scopul exploatării acestora.

Aceasta ar fi profitat de imposibilitatea lor de a se apăra sau de a-și exprima voința și ar fi abuzat de poziția sa de încredere față de minore. Astfel, le-ar fi obligat să cerșească pe raza municipiului Cluj-Napoca în beneficiul său și al familiei sale.

De asemenea, în cursul anului 2018, nora femeii, o femeie de 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu capacitate de a munci, ar fi apelat în mod repetat la mila publicului, ar fi cerut ajutor material și ar folosit în acest scop prezența a doi minori de 3 şi 9 ani.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 29 august 2019, față de femeia în vârstă de 53 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.