Acasă Anchete Interne Cercetați pentru trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism

Cercetați pentru trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism

DISTRIBUIȚI

 167102 – 16112022– Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Astfel, la data de 15 noiembrie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a 3 persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu vara anului 2019, două persoane vătămate (dintre care una minoră la momentul comiterii faptelor) ar fi fost recrutate prin inducere în eroare (folosind metoda loverboy), adăpostite și transportate în județele Ilfov, Sibiu și în municipiul București, în scopul exploatării sexuale, prin obligare la practicarea prostituției.

În acest sens, persoanelor vătămate le-ar fi fost create conturi pe site-urile de specialitate, în vederea atragerii potențialilor clienți, sumele de bani obținute de acestea fiind însușite de persoanele bănuite.

De asemenea, cu privire la două dintre persoanele bănuite s-a reținut că ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o a treia persoană vătămată, minoră la momentul comiterii faptelor, obținând sume de bani în urma acestei activități.

În cursul zilei de astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor trei persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.