Acasă Anchete Interne Poliția a descins în Centrul vechi al Capitalei

Poliția a descins în Centrul vechi al Capitalei

DISTRIBUIȚI

151460 – 22082019 –  Poliția a descins în Centrul vechi al Capitalei. Trei persoane au fost arestate preventiv, iar alte două au fost puse sub control judiciar, într-un dosar privind comiterea mai multor infracţiuni în dauna unui cetăţean german.

”Poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie, din care două la sediile unor cluburi din Centrul Vechi, în cadrul unui dosar penal privind comiterea mai multor infracţiuni, în dauna unui bărbat, cetăţean german. Ancheta a fost declanşată la finele lunii februarie 2019, când cetăţeanul german a reclamat că în urma unei seri petrecute într-un club, în care a consumat mai multe băuturi alcoolice, s-a trezit într-o unitate spitalicească şi ulterior a constatat că i-a dispărut portofelul în care avea bani, carduri şi documente personale şi că, de asemenea, s-a încercat sustragerea unor sume de bani de pe cardurile sale”, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei.

Din investigaţiile şi cercetările efectuate în cauză, din datele şi probele administrate, polițiștii au stabilit că bărbatului, în timp ce se afla în club, i-au fost încasate de pe card ca plată a consumaţiei sume foarte mari, fără acordul său (prin tastarea unor cifre suplimentare pe aparatul POS), iar ulterior, la ieşirea din club, i-ar fi fost sustras şi portofelul în care se aflau trei carduri bancare care au fost folosite ulterior pentru efectuarea unor operaţiuni de retragere numerar, suferind un prejudiciu total de aproximativ 7.000 de euro.

”Din audierile efectuate în cauză, precum şi din datele obţinute pe parcursul investigaţiilor, a rezultat presupunerea rezonabilă că cel puţin din luna februarie 2019 unul dintre inculpaţi a iniţiat un grup infracţional organizat, al cărui mod de operare consta în ademenirea unor cetățeni străini aflaţi în zona Centrului Vechi al municipiului București, care sunt apoi conduşi în diferite cluburi controlate de membrii grupului, în acest loc fiind preluați de angajatele societății care îi determină pe aceştia să consume băuturi alcoolice până la slăbirea capacității de concentrare, acesta fiind momentul când persoanelor vătămate le este solicitat să achite consumația, iar în cazul în care plata se efectuează cu cardul, pe aparatul POS este tastată în mod intenţionat o sumă greşită, prin adăugarea unei cifre suplimentare”, se arată îm comunicat.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă, precum şi peste 8.000 de lei, sumă care a fost indisponibilizată în vederea luării de măsuri asigurătorii.

Cei în cauză au fost reţinuţi şi ulterior prezentaţi Tribunalului Bucureşti, care a dispus măsura arestării preventive  faţă de trei dintre inculpaţi, faţă de alţi doi inculpaţi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti  dispunând măsura controlului judiciar.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor vătămate care au fost victime ale membrilor grupului, prin folosirea acestui mod de operare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.