Acasă Social Administratie Taxă pentru intrarea în Capitală

Taxă pentru intrarea în Capitală

DISTRIBUIȚI

151397 –14082019  –    Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat punerea în dezbatere a unui proiect de hotărâre care ar urma să intre în vigoare din 2020 și care prevede interzicerea autoturismelor non Euro, Euro 1 și Euro 2 în centrul Bucureștiului. De asemenea, șoferii mașinilor care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov vor plăti o taxă (vinietă) pentru a tranzita orașul. Prețul acesteia va fi de 1.900 de lei anual.

Pentru autoturismele înmatriculate în alte orașe sau state care tranzitează Capitala prețul vinietei electronice Oxigen-B va fi de 10 lei pe zi, sau de 1.900 de lei anual.

Autoturismele care au normă de poluare non Euro, Euro 1 sau Euro 2 vor fi complet interzise în centrul Bucureștiului. Zona – Piața Victoriei, Ștefan cel Mare, Șincai, Bd. Libertății, Casa Presei, str. Mihai Eminescu, Bd. Nerva Traian, Calea Șerban Vodă, Cale 13 Septembrie, str. Izvor și alte câteva străzi.

Pentru autovehiculele Euro 3, accesul în centrul orașului va fi permis numai după achiziționarea unei viniete electronice în valoare de 75 lei/lună sau 900 de lei pe an. Mașinile care au normă de poluare Euro 3,4,5 și 6 și hibrid sau electrice au acces pe toate drumurile din București.

De la plata vinietei sunt exceptate autovehiculele care aparțin serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.

Amenda pentru cei care nu respectă prevederile este de la 1.500 de lei la 2.000 de lei.

Proiectul va fi supus votului Consiliului General al Capitalei în luna septembrie, iar dacă va fi adoptat va intra în vigoare din ianuarie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.