Acasă Politic Vosganian: Rectificarea bugetară este exclusiv PSD

Vosganian: Rectificarea bugetară este exclusiv PSD

DISTRIBUIȚI

  151277 – 01082019  – Varujan Vosganian a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că a participat luni la o întâlnire cu premierul, ministrul Finanţelor şi câţiva lideri ai PSD, împreună cu Daniel Chiţoiu şi Călin Popescu Tăriceanu, la o discuţie despre buget.

„Am făcut obiecţia că modul în care se face rectificarea bugetară nu prezintă o viziune de susţinere a politicilor publice, mai ales reducerile de la Ministerul Culturii, Sănătăţii, Educaţiei şi al Transportului. Eu am ridicat chestiunea Ministerului Culturii şi a situaţiei financiare dificile în care se găsesc Teatrul Naţional şi Opera din Iaşi, mai ales în ceea ce priveşte bunurile şi serviciile. Am evidenţiat şi faptul că va fi foarte greu să susţii în faţa opiniei publice un buget care taie fonduri de la cultură şi sănătate şi adaugă jumătate de milliard la serviciile de informaţii”, a spus Varujan Vosganian.

În urma discuţiei de luni, urma ca miercuri după-amiază să mai aibă loc o întâlnire, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„Astăzi (n.r. joi ) am aflat că rectificarea va merge înainte. Este o rectificare exclusiv PSD, nu ne asumăm nicio responsabilitate politică pentru că ea nu s-a făcut prin consultarea noastră în toate treptele decizionale. Poate că până luni colegii noştri de la PSD îşi vor aminti că sunt într-o coaliţie şi vor discuta şi cu noi. Înţeleg că există dificultăţi de natură financiară în acoperirea deficitului bugetar, dar nu cred că soluţia este amputarea poliţelor publice fundamentale şi a programului de investiţii”, a declarat Vosganian.

Acesta a adăugat că, în cazul în care luni rectificarea apare în forma în care este, va trebui organizată o întâlnire a coaliţiei.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat luni, la finalul şedinţei de Guvern, că rectificarea bugetară este programtă pentru a fi adoptată de Executiv luni, motivând amânarea faţă de data de 31 iulie de faptul că avizul CSAT a fost dat cu întârziere. Sursa:gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.