Acasă Uncategorized Patru medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (IESO) 2019

Patru medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (IESO) 2019

DISTRIBUIȚI

  151585 – 03092019 –  Lotul olimpic al României a înregistrat o nouă performanță la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), trecându-și în palmares patru premii (o medalie de aur și trei medalii de argint) la ediția din acest an.

Constantin-Petrișor Ciaușescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur.

Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București), Ștefan Dimitriu (clasa a X-a/Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov) și Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a/Colegiul Național „Mircea ce Bătrân” din Constanța), și-au adjudecat medaliile de argint.

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Șerban (Inspectoratul Școlar al Municipiului București) și prof. Cristina Pârvu (Centrul Național de Evaluare și Examinare).

Selecția lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naționale „Științele Pământului”, desfasurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la București.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

La a XIII-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (Daegu, Coreea de Sud, 26 august– 3 septembrie) au participat 163 de elevi din 41 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.