Acasă Stiință Cercetătorii UPB la Varșovia/ O medalie de platină, zece de aur, un...

Cercetătorii UPB la Varșovia/ O medalie de platină, zece de aur, un trofeu şi multe diplome de excelenţă

DISTRIBUIȚI

152104 – 23102019 – O medalie de platină, zece de aur, un trofeu şi multe diplome de excelenţă. Acestea sunt rezultatele remarcabile obţinute de cercetătorii Universităţii Politehnica din Bucureşti la una dintre cele mai mari competiţii internaţionale dedicate inovaţiei şi inventivităţii, ”The 13-th International Warsaw Invention Show IWIS 2019” care a avut loc, recent, în Polonia, la Varşovia.

            Universitatea Politehnica din Bucureşti, prin statutul ei de universitate de cercetare avansată, care se distinge în peisajul naţional şi mondial, a fost prezentă cu 13 invenţii, clasându-se pe poziţia a IV-a din punct de vedere al distincţiilor obţinute. Această performanţă este cu atât mai remarcabilă cu cât la startul acestei ample competiţii internaţionale s-au prezentat peste 400 de invenţii realizate de către cercetători din 40 de ţări din Europa, Africa, Asia şi America de Nord.

            ”Ziua internaţională a inventatorilor”, care a avut loc concomitent cu IWIS 2019, a avut ca leitmotiv sensibilizarea populaţiei cu privire la rolul inventatorilor în viaţa noastră de zi cu zi şi pentru a celebra contribuţia adusă de inventatori la dezvoltarea ştiinţei, tehnologiei şi societăţilor din întreaga lume. Rezultatele obţinute şi la acest salon de inventică consolidează poziţia inventicii româneşti pe harta mondială a performanţei în cercetarea ştiinţifică aprofundată, Universitatea noastră fiind deja un ambasador consacrat în acest domeniu al excelenţei academice, a declarat coordonatorul echipei UPB, prof.dr. Augustin Semenescu.

În expoziţie au fost prezentate soluţii inovative din cadrul instituţiilor de cercetare, universităţi tehnologice, precum şi întreprinderi inovatoare şi inventatori individuali. Pentru a participa la expoziţie sunt invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor financiare interesate să investească în produse şi tehnologii inovatoare. Inventatorii care au decis să participe la expoziţie şi-au prezentat realizările în 12 categorii, de la ecologie şi protecţia mediului, inginerie, construcţii, electronice, industria textilă şi chimică, până la soluţii medicale inovatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.