Acasă Social Aparare CONCORDIA 19 – Cooperare într-o situație de urgență majoră

CONCORDIA 19 – Cooperare într-o situație de urgență majoră

DISTRIBUIȚI

151941 – 09102019 –   În cadrul exercițiului interinstituțional CONCORDIA 19, miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 14.00, la Miercurea Ciuc se desfășoară o secvență de instruire operațională care vizează colaborarea dintre instituțiile din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

În timpul acestei intervenții se testează capacitatea tuturor structurilor implicate, în vederea formulării unui răspuns adecvat unei situații de urgență majoră la agentul economic respectiv.

De asemenea, în cadrul Exercițiului interinstituțional CONCORDIA 19, până vineri, 11 octombrie, inclusiv, Caravana SMURD ”Fii pregătit” desfășoară activități specifice de predare a cursurilor de prim ajutor pentru publicul larg.

Luni și marți, caravana s-a aflat în Miercurea Ciuc, unde instructorii formatori ISU Harghita, din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al MAI, și specialiști ai Serviciului Medicină Operațională din MApN le-au explicat celor peste 500 de oameni – adulți și copii – cum un gest simplu poate salva o viață.

Traseul caravanei continuă: miercuri, 9 octombrie, aceasta va fi în parcarea din centrul orașului Sfântu Gheorghe, joi, în Odorheiu Secuiesc și vineri, în Gheorgheni.

Aproximativ 500 de militari din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale participă, în perioada 7-13 octombrie 2019, la exercițiul interinstituțional CONCORDIA 19, în mai multe locații din județele Covasna și Harghita, precum și în municipiul București.

Această etapă de instruire interinstituțională, condusă de Statul Major al Apărării, are ca obiectiv principal dezvoltarea relațiilor de cooperare, precum și exersarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor de acțiune în comun ale instituțiilor din compunerea Sistemului Național de Apărare, Ordine publică și Securitate Națională.

Planul activităților exercițiului CONCORDIA 19 include o serie de secvențe în care sunt implicați militari din structurile de vânători de munte, CIMIC, apărare CBRN, medicină operațională, apărare cibernetică, alături de structuri specializate din cadrul MAI, SRI, SPP și STS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.