Acasă Anchete Justitie Curtea de Apel Brașov a stopat vânătoarea la patru specii de păsări...

Curtea de Apel Brașov a stopat vânătoarea la patru specii de păsări migratoare: ciocârlia de câmp, sturzul viilor, rața cu capul negru și rața sunătoare

DISTRIBUIȚI

152164 – 25102019 –    Prin Hotărârea numărul 105/2019, pronunțată la 24 octombrie, în dosarul cu nr. 502/64/2019, Curtea de Apel Brașov a admis acțiunea introdusă de Asociația Alianța pentru Combaterea Abuzurilor și a suspendat executarea prevederilor Ordinului Ministerului Apelor și Pădurilor nr. 673/2019 prin care s-au aprobat cotele de recoltă (vânătoare) la patru specii de păsări migratoare pentru anul 2019-2020: ciocârlia de câmp, sturzul viilor, rața cu capul negru și rața sunătoare.

            Întrucât hotărârea este executorie de la momentul pronunțării, efectul imediat este stoparea de îndată a vânătorii la cele patru specii de păsări migratoare ceea ce înseamnă că niciun vânător nu mai are dreptul să împuște, să recolteze, să transporte, să utilizeze sau să valorifice vreo pasăre aparținând speciilor: ciocârlie de câmp, sturzul viilor, rață cu capul negru sau rață sunătoare, toate aceste activități devenind acțiuni de braconaj.

            Asociația Alianța pentru Combaterea Abuzurilor cere Ministerului Apelor și Pădurilor, Gărzilor Forestiere, Ministerului de Interne, Inspectoratului General al Poliției Române, inspectoratelor de poliție județene, Gărzii Naționale de Mediu, Direcției Generale a Vămilor, Poliției de Frontieră, Poliției Transporturi Aeriene și Jandarmeriei Română să ia, de îndată, toate măsurile care se impun pentru respectarea hotârârii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.