Acasă Politic PNL București: Cheltuielile lui Firea: ”O groază de bani folosiţi în activităţi...

PNL București: Cheltuielile lui Firea: ”O groază de bani folosiţi în activităţi de PR şi în petreceri pe stradă”

DISTRIBUIȚI

152093 – 22102019 – PNL Bucureşti a făcut un bilanţ al primilor trei ani de mandat ai primarului general, Gabriela Firea, criticând faptul că ”niciunul din marile proiecte” propuse nu a fost finalizat, iar cele 22 de companii municipale au fost capitalizate cu 800 de milioane de euro fără ca acest lucru să ducă la o îmbunătăţire a vieţii populaţiei, transmite Agerpres.

Bilanţul a fost prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, la sediul PNL Bucureşti, şi pe platforma de guvernare participativă locală http://suntembucuresti.ro/, lansată de liberali pentru a intra în dialog cu cetăţenii interesaţi de problemele Capitalei.

”Practic, avem un dezastru în Bucureşti: proiecte nefăcute, o groază de bani folosiţi în activităţi de PR şi în petreceri pe stradă, când, în realitate, problemele grave ale Bucureştiului – probleme de infrastructură, probleme care ţin de consolidarea clădirilor, de încălzirea locuitorilor Bucureştiului, organizarea spaţiilor verzi şi amenajării acestui oraş – toate aceste probleme sunt nerezolvate. Au trecut trei ani de mandat. Tot ce s-a întâmplat în această perioadă a fost o încercare de a ne masca incompetenţa administraţiei PSD şi suntem azi în situaţia în care trebuie să tragem în mod serios un semnal de alarmă în spaţiul public, pentru că ne apropiem de patru ani de cheltuieli publice fără niciun rezultat”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru.

Ea a spus că ”niciunul din marile proiecte pe care Gabriela Firea le-a propus nu au fost finalizate”, doar câteva au fost începute, fără a fi ”serios puse în practică”.

”Gabriela Firea trebuie să dea socoteală pentru fiecare leu public cheltuit. Nicio lucrare de investiţii. Ne-am uitat la promisiunile ei din 2016. Nicio lucrare majoră. Povestea despre hotelul Concordia, pe care voia să îl reabiliteze. Hotelul se află într-o evidentă stare de degradare. Ne spunea atunci în mod mincinos, păcălindu-ne, că vom avea o sală polivalentă la standarde internaţionale”, a adăugat liderul PNL Bucureşti.

Consilierul municipal Ciprian Ciucu a afirmat că, în Bucureşti, traficul ”niciodată nu a fost mai prost decât astăzi”, timpii de deplasare cu transportul în comun au crescut şi nu au fost realizate locuri de parcare.

”A guvernat în stil de PR, de breaking news. Astăzi anunţăm ceva, după care punem deoparte, dar nu continuăm, nu revenim pentru a face ceea ce am promis. Cred că niciun politician din România vreodată nu a promis mai mult decât Gabriela Firea: Pasajul Ciurel, străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, Doamna Ghica şi aşa mai departe. Sunt lucruri pe care le-a promis, dar nu s-au întâmplat în acest mandat”, a spus el.

Ciucu i-a reproşat Gabrielei Firea că societăţile din Holdingul Municipal cheltuie ”în mod netransparent” pe echipamente, salarii sau diverse contracte, fără ca acest lucru să se resimtă în calitatea vieţii bucureştenilor. El a menţionat că prin înfiinţarea acestor companii dar şi a altor structuri numărul instituţiilor subordonate PMB a ajuns aproape să se dubleze.

”A schimbat efectiv paradigma de guvernare dinspre administraţii, dublând aparatul administrativ cu 22 de companii înfiinţate ilegal, dar care nu au dus la creşterea calităţii vieţii bucureştenilor. Le-a capitalizat cu 800 de milioane de euro. În istoria managementului la nivel mondial nu cred că există vreun exemplu prin care o municipalitate să înfiinţeze dintr-o dată 22 de companii şi să aibă pretenţia ca ele să fie funcţionale şi să performeze. Dumnezeul managementului nu ar fi în stare de aşa ceva”, a susţinut Ciucu.

Alte critici aduse Gabrielei Firea au fost legate de faptul că: nu a fost rezolvată problema termoficării, în timp ce ţevile RADET au continuat să se degradeze; nu au fost demarate lucrările efective la Spitalul Metropolitan; Centrul Cultural Favorit nu a fost finalizat şi se află într-o etapă incipientă de organizare; nu a fost realizat hipodromul anunţat; a început consolidarea propriu-zisă doar la clădirile de mici dimensiuni. Foto: NewsMaker.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.