Acasă Anchete Interne Update – Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu tutun 

Update – Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu tutun 

DISTRIBUIȚI

 151871 – 02102019 –    În cursul zilei de ieri, 1 octombrie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea direcției de profil din cadrul I.G.P.R. și conducerea procurorilor de caz, au efectuat 69 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Călărași, Ilfov, Ialomița, Prahova, la locuințele unor persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, precum și la depozite şi la oficii poştale utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

În urma activităților, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 855 kg. de tutun prelucrat, 22 de tone de tutun vrac, 13 dispozitive de prelucrare a tutunului, 24 de aparate de injectat tutun, 34 de instalații artizanale, 17.000 de tuburi goale de țigarete, 750 de mandate poștale,  148.000 de lei, 1.400 de euro, mai multe înscrisuri, facturi fiscale, agende și cartele S.I.M.

În prezent, cercetările continuă pentru stabilirea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate, activitățile fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița.

Reamintim că, în cadrul Strategiei Naționale de Ordine și Siguranță Publică 2015 – 2020, combaterea comerțului ilegal cu produse accizabile a devenit prioritate la nivel național din cauza pericolului pe care îl constituie pentru bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.