Acasă Social Aparare Mulțumiri la Deveselu

Mulțumiri la Deveselu

DISTRIBUIȚI

152419 – 20112019 – Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat marți, 19 noiembrie, la invitația Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, alături de ambasadori din state membre ale NATO acreditați la București, la o vizită de informare în Baza Militară 99 Deveselu.

            Pe timpul vizitei în baza care găzduiește sistemul Aegis Ashore, membrii delegației oficiale au apreciat eforturile făcute de România în operaţionalizarea facilității militare, dar şi sprijinul oferit Statelor Unite ale Americii pentru găzduirea acestei capabilităţii de apărare împotriva rachetelor balistice, care a fost pusă la dispoziţia Alianţei Nord-Atlantice.

            Ministrul Ciucă a mulțumit militarilor români și americani care și-au desfășurat activitatea, în cadrul rotațiilor precedente, sau acționează în prezent în această facilitate militară pentru ceea ce au realizat la Deveselu, subliniind importanța proiectului în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

            De asemenea, Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat caracterul eminamente defensiv al sistemului găzduit de România, destinat contracarării ameninţărilor balistice provenite din afara zonei euro-atlantice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.