Acasă Politic Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu președintele Senatului Regatului Hașemit al Iordaniei, Faisal...

Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu președintele Senatului Regatului Hașemit al Iordaniei, Faisal El-Fayez

DISTRIBUIȚI

 168747 – 04052023 – Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu președintele Senatului Regatului Hașemit al Iordaniei, Faisal El-Fayez.

Cu acest prilej, au fost discutate oportunitățile de dezvoltare a relațiilor bilaterale în domenii precum economie, comerț, agricultură, educație sau apărare.

Înalții oficiali au subliniat importanța rolului jucat de ambele țări în regiune. În cadrul dialogului, au fost analizate consecințele agresiunii militare ruse în Ucraina, atât din perspectiva securității, cât și în ceea ce privește afectarea funcționării lanțurilor de aprovizionare.

Premierul României a prezentat detalii privind asigurarea tranzitului cerealelor din Ucraina și implicarea țării noastre în asigurarea securității alimentare a țărilor în care producția agricolă ucraineană este esențială. Totodată, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis interesul țării noastre pentru crearea unui hub pentru produse agricole românești în zona portului Aqaba și disponibilitatea României de a utiliza mai mult îngrășământ agricol produs în Iordania.

Premierul României a prezentat oportunitățile pe care România le poate oferi investitorilor iordanieni și din perspectiva relației cu Uniunea Europeană. Subliniind nevoia de stabilitate în zona Orientului Mijlociu și a Nordului Africii, premierul a apreciat rolul jucat de Iordania, arătând că România încurajează dialogul în regiune și din perspectiva relațiilor bune pe care țara noastră le are atât cu Israelul, cât și cu Palestina.

Premierul a transmis, de asemenea, mulțumiri pentru sprijinul acordat de Iordania în repatrierea cetățenilor români din Sudan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.