Acasă Externe Agenda Europeana Comisarii europeni desemnați, audiați în comisiile de specialitate ale PE

Comisarii europeni desemnați, audiați în comisiile de specialitate ale PE

DISTRIBUIȚI

152362 – 13112019 –   Comisarii desemnați Olivér Várhelyi (Ungaria), Adina-Ioana Vălean (România) și Thierry Breton (Franța) vor fi audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, joi 14 noiembrie. Fiecare audiere va dura trei ore și va fi transmisă în direct.

Înainte ca Parlamentul European să poată vota asupra Comisiei Europene conduse de Ursula von der Leyen, comisiile parlamentare vor evalua pregătirea comisarilor desemnați.
Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului a identificat conflicte de interese în cazul a doi comisari desemnați propuși anterior – László Trócsányi (Ungaria) și Rovana Plumb (România), în timp ce Sylvie Goulard (Franța) nu a primit sprijinul comisiilor pentru piața internă și industrie pentru ocuparea postului de comisar pentru piața internă. Prin urmare, cei trei candidați au fost retrași și au fost propuși candidați noi.

Fiecare comisar desemnat este invitat la o audiere publică de trei ore, transmisă în direct, în cadrul comisiei sau comisiilor responsabile cu portofoliul propus.

Comisarii sunt desemnați de președinta aleasă a Comisiei împreună cu statele membre. Aceștia trebuie evaluați în cadrul comisiei parlamentare care este responsabilă cu portofoliul propus, înainte ca Parlamentul să voteze asupra Comisiei ca întreg.

Deputații europeni vor decide dacă fiecare comisar desemnat este potrivit pentru poziția propusă și pregătit să acționeze pentru abordarea îngrijorărilor cetățenilor, conform programului prezentat de doamna von der Leyen în Parlament, în iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.