Acasă Externe Agenda Europeana Reuniune extraordinară a Consiliului European, în 20 februarie

Reuniune extraordinară a Consiliului European, în 20 februarie

Președintele Charles Michel scrie membrilor Consiliului că e timpul să se ajungă la un acord asupra cadrului financiar multianual * Face apel la ”bun simț și hotărâre”

DISTRIBUIȚI

153190 – 29012020 –  Președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis șefilor de stat și de guvern invitația de a participa la o reuniune extraordinară a Consiliului European, în 20 februarie a.c..

În urma reuniunilor la nivel Sherpa, am decis să convoc o reuniune extraordinară a Consiliului European, care va începe la 20 februarie 2020. A sosit momentul să ajungem, la nivelul nostru, la un acord privind cadrul financiar multianual”, se arată în document.

Președintele Charles Michel mai arată că ”o eventuală amânare ar crea probleme grave de ordin practic și de natură politică și ar pune în pericol continuarea programelor și politicilor actuale, precum și lansarea altora noi.

Sunt pe deplin conștient că aceste negocieri se numără printre negocierile cele mai dificile cărora va trebui să le facem față. Dar sunt totodată convins că, mizând pe bun simț și pe hotărâre, putem ajunge la un acord care să fie în beneficiul tuturor europenilor.

Pentru a realiza acest lucru, toate părțile vor trebui să dea dovadă de deschidere către compromis. Contez pe sprijinul dumneavoastră în acest sens”.

Agenda întâlnirii urmează să fie stabilită în zilele următoare, după consultarea membrilor Consiliului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.