Acasă Externe Guvernul Sloveniei a redus cu 30% indemnizațiile miniștrilor, parlamentarilor și șefilor marilor...

Guvernul Sloveniei a redus cu 30% indemnizațiile miniștrilor, parlamentarilor și șefilor marilor companii de stat în semn de solidaritate cu cei afectați de criza COVID 19

DISTRIBUIȚI

 153900 – 25032020 – Premierul Sloveniei, Janez Janša, a anunțat că guvernul a decis ca salariile miniștrilor, parlamentarilor și altor categorii de demnitari să fie reduse cu 30% în semn de solidaritate cu cetățenii afectați de criza coronavirsului, care a dus la închiderea sau suspendarea multor companii, potrivit unui comunicat oficial.

De asemenea, și membrii în conducerea companiilor cu capital de stat vor avea reduse cu 30% indemnizațiile, a mai anunțat premierul sloven.

Premierul sloven a anunțat tăierile de salarii pentru demnitari odată cu un pachet de măsuri de sprijin pentru economie.

Pe de altă parte, salariile personalului medical vor crește cu un procent între 10 și 200, în funcție de expunerea la epidemie. La fel vor crește și salariile salariaților din alte sectoare-cheie pe durata epidemiei, potrivit Index.hu.

În plus, cei care lucrează ca mici antreprenori (microfirme cu unul sau doi angajați) vor avea garantat de guvern 70% din salariul minim garantat, fiind exceptați de la plata contribuțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.