Acasă Social Aparare MApN și MAE au facilitat repatrierea unui militar al Republicii Moldova din...

MApN și MAE au facilitat repatrierea unui militar al Republicii Moldova din cadrul Misiunii UE din Mali

DISTRIBUIȚI

154290– 17042020 – Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, a facilitat repatrierea vineri, 17 aprilie, a unui militar al Republicii Moldova care face parte din Misiunea UE de Instruire în Mali.

Revenirea în siguranță a acestuia, alături de colegi români care au asigurat prima rotație a Detașamentului „Carpathian Pumas” în cadrul  Misiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA), a fost realizată cu o cursă aeriană specială pe ruta Gao – București, operată de compania românească TAROM.

Totodată, cu sprijnul Ministerului Apărării Naționale, a fost asigurat tranzitul pe teritoriul României și transferarea militarului din Republica Moldova la Punctul de control și trecere a frontierei Albița.

Aceste demersuri reconfirmă angajamentul României de a acționa în beneficiul direct al cetățenilor din Republica Moldova și se adaugă demersurilor consecvente ale autorităților române de a asigura repatrierea în siguranță a cetățenilor din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.