Acasă Social Mogoșoaia: Spital temporar de izolare și tratament pentru persoanele cu COVID 19

Mogoșoaia: Spital temporar de izolare și tratament pentru persoanele cu COVID 19

DISTRIBUIȚI

154298 – 18042020 – Mai mulți ofițeri ai Centrului Operațional Național din cadrul IGSU s-au alăturat voluntarilor implicați în acțiunea de amenajare a spitalului temporar de izolare și tratament pentru persoanele confirmate cu noul tip de coronavirus situat în comuna Mogoșoaia.

Spitalul va funcționa ca o secție medicală extinsă a spitalului de boli infecțioase Matei Balș, va avea o capacitate de 354 de paturi, iar urgențele medicale vor fi asigurate, în regim de 24 de ore din 24, cu personal medical din cadrul institutului.

IGSU va asigura funcționalitatea administrativă a unității, prin plata utilităților, deservirea spațiilor și a fluxurilor pacienților, iar echipajele de salvatori vor desfășura misiuni specifice de asigurare a transportului,

În contextul epidemiei de coronavirus din România, companiile Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice. După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.