Acasă Economie Orban: Șomajul tehnic pentru bugetari și tăierea salariilor demnitarilor nu mai sunt...

Orban: Șomajul tehnic pentru bugetari și tăierea salariilor demnitarilor nu mai sunt de actualitate

DISTRIBUIȚI

154379 – 23042020 – Întrebat joi într-o conferință despre șomajul tehnic pentru bugetari și tăierea cu 20% a salariilor demnitarilor, măsuri pe care le-a anunțat în urmă cu două săptămâni, premierul Ludovic Orban a spus că ”deocamdată, acest subiect nu mai este de actualitate pentru că ne apropiem de finalul perioade de urgență, iar mare parte din bugetari sunt în prima linie”. Măsurile ar fi urmat să fie implementate printr-o ordonanță de urgență.

Bugetarii din instituțiile administrației centrale și locale urmau să se împartă și să lucreze jumătate din lună pentru 75% din salariul de bază. Prevederile șomajului tehnic nu se aplicau personalului medical, polițiștilor, jandarmilor, profesorilor și personalului din Ministerul Muncii. Orban cerea chiar ca ordonanța de urgență privind șomajul tehnic în sectorul public să includă și șefii.

Proiectul nu a mai ajuns să fie adoptat de Guvern, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spunând că nu are în lucru un proiect privind o schemă de acordare a șomajului tehnic pentru personalul plătit din banii publici și spunea că ”nu susține în acest moment” o astfel de măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.