Acasă Externe Agenda Europeana PE: Deputații solicită un răspuns mai ferm al UE pentru a depăși...

PE: Deputații solicită un răspuns mai ferm al UE pentru a depăși criza COVID-19

DISTRIBUIȚI

 154281 – 16042020  – În cadrul unei dezbateri cu Ursula von der Leyen și Charles Michel, deputații au solicitat o acțiune europeană mai coordonată pentru a proteja cetățenii și a sprijini economia.

Deputații au recunoscut că Uniunea Europeană ar fi putut acționa mai devreme și mai rapid, dar a subliniat faptul că solidaritatea la nivel european fost restabilită. Europenii au dat dovadă de generozitate, au demonstrat că se pot sprijini reciproc și că pot acționa foarte eficient.

Cu toate acestea, UE trebuie să depună mai multe eforturi pentru a reconstrui Europa, pentru a deveni mai rezistentă și mai eficientă, iar acest lucru trebuie să se întâmple urgent.

Numeroși vorbitori au subliniat faptul că frontierele închise nu reprezintă niciodată o soluție și au solicitat elaborarea unei strategii comune pentru ieșirea din carantină și a unui plan de redresare, în cadrul unui buget pe termen lung nou și ambițios, pentru a atenua efectele sociale, economice și financiare ale restricțiilor impuse pe durata crizei.

Dezbaterea va fi urmată de o rezoluție care va fi supusă la vot vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.