Acasă Cultura/Media Monica Ulmanu, printre laureații Premiilor Pulitzer de anul acesta

Monica Ulmanu, printre laureații Premiilor Pulitzer de anul acesta

DISTRIBUIȚI
foto: g4media.ro

 154467 – 05052020 –  Ziarul New York Times a câştigat luni trei premii Pulitzer. Este cea mai recompensată publicaţie americană la ediţia de anul acesta, notează Agerpres. Washington Post a câştigat Premiul explicativ pentru jurnalism pentru o serie de articole ce au documentat efectele schimbărilor climatice. Din această echipă face parte și Monica Ulmanu, jurnalist român.

Monica Ulmanu este editor grafic pentru The Washington Post. Ea s-a alăturat publicației în 2018, după ce a părăsit redacția de știri The Guardian din Londra, unde a lucrat ca redactor de proiecte speciale. Anterior și-a desfășurat activitatea la Thomson Reuters, Boston Globe, și ca stagiar la The New York Times.

Monica Ulmanu a absolvit programul de Licență în Jurnalism și de Master în Producție Multimedia și Audio-Video la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Imediat după absolvire, Monica Ulmanu a primit o bursă Fulbright în Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat în jurnalismul vizual.

Washington Post a câştigat Premiul explicativ pentru jurnalism cu o serie de articole ce au documentat numeroasele locuri în care temperatura a crescut deja cu 2 grade Celsius, ajungând la un prag despre care specialiştii avertizează că ar putea fi catastrofal dacă va fi atins la nivel global.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.