Acasă Uncategorized Cristian Bușoi, președinte al Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului din Parlamentul European

Cristian Bușoi, președinte al Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului din Parlamentul European

DISTRIBUIȚI
foto: Evz.ro

155394 – 30062020 – Europarlamentarul Cristian Bușoi a fost desemnat președintele Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului din Parlamentul European și va reprezenta România în primul și singurul intergrup din Parlament care se ocupă exclusiv de combaterea cancerului. Acest grup a fost creat la inițiativa Coaliției Europene a Pacienților cu Cancer (ECPC) – cea mai mare asociație care reunește sub umbrela sa pacienții cu cancer din Europa – și este format din eurodeputați ai tuturor familiilor politice. Evenimentul virtual de inaugurare a Intergrupului va avea loc la 1 iulie.

Bușoi: ”Cancerul nu poate fi învins în mod individual. Odată cu înființarea acestui intergrup avem șansa ca părțile interesate de la toate nivelurile de influență și cu diverse experiențe și fonduri să colaboreze în beneficiul tuturor cetățenilor europeni. Iar Planul european de luptă împotriva cancerului este un act de unitate europeană. Intergrupul pentru Lupta împotriva Cancerului va servi drept forum și ne va oferi posibilitatea, nouă, eurodeputaților, să ne implicăm și mai mult în dialogul cu pacienții bolnavi de cancer, cu supraviețuitorii și cu cei care au grijă de ei, cu medicii și cu cercetătorii, cu cei responsabili de elaborarea politicilor de Sănătate, cu liderii din industria Sănătății, cu societatea civilă, în general, cu guvernele și cu instituțiile naționale. Acest intergrup va acționa ca un canal de comunicare bidirecțional. Vom organiza audieri și dezbateri, misiuni de informare pe teme importante, cum ar fi: prevenirea, accesul la tratament, lipsa de medicamente, cercetări ale influenței cancerului asupra calității vieții, inovația în îngrijirea pacienților cu cancer și rata de supraviețuire. Vom informa direcția strategică a Parlamentului European privind lupta împotriva cancerului și vom ghida activitatea eurodeputaților în cadrul misiunii împotriva cancerului și în cadrul Planului european de luptă împotriva cancerului, bazat pe soluții non-partizane și pe dovezi concrete. În ciuda eforturilor depuse pentru scăderea incidenței cazurilor din Europa, cancerul rămâne una dintre principalele provocări cu care se confruntă medicina și societatea noastră. Acesta este motivul pentru care Comisia a selectat cancerul drept una dintre cele cinci noi misiuni pentru cercetare și inovare în UE. Scopul misiunii împotriva cancerului este să crească rata de supraviețuire la 75% până în 2030, față de la 47% cât este în prezent, prin acordarea unei atenții sporite prevenirii, tratamentului, îngrijirii bolnavilor de cancer și a supraviețuitorilor și reducerii inegalităților existente. Împreună cu misiunea împotriva cancerului, Planul european de luptă împotriva cancerului – care urmează să fie publicat până la sfârșitul anului 2020 – se va concentra pe prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și calitatea vieții pacienților și a supraviețuitorilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.