Acasă Politic Intrevedere Aurescu – Zuckerman

Intrevedere Aurescu – Zuckerman

DISTRIBUIȚI

 155321 – 25062020 –  Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu l-a primit joi, 25 iunie 2020, pe ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

Cei doi oficiali au reiterat satisfacția pentru nivelul excelent al cooperării România-SUA, atins la celebrarea a 140 de ani de relații diplomatice bilaterale. În context, ministrul afacerilor externe a salutat initiativele care promovează această aniversare la nivelul ambelor camere ale Congresului SUA.

Au fost trecute în revistă evoluțiile recente care dau consistență Parteneriatului Strategic România-SUA, precum cooperarea în domeniul securității și apărării, securităţii energetice și aprofundarea dialogului în ceea ce privește combaterea traficului de persoane și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Totodată, a fost discutată și cooperarea bilaterală în contextul pandemiei de COVID-19, cu evidențierea impactului deosebit de pozitiv pe care l-a produs în SUA echipa medicală militară din România, care s-a deplasat în statul Alabama pentru schimb de bune practici și susținerea eforturilor de combatere a pandemiei.

Cu prilejul întâlnirii au fost abordate și alte subiecte de actualitate aflate pe agenda comună, cu accent pe evoluțiile din zona Mării Negre și cooperarea regională, în special în cadrul Inițiativei celor Trei Mări.

Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul Adrian Zuckerman au convenit menținerea unui dialog constant și aprofundat în următoarea perioadă pe toate aceste teme de interes comun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.