Acasă Politic Radu Minea, președintele FSL din Cercetare-Proiectare s-a înscris în PPUSL

Radu Minea, președintele FSL din Cercetare-Proiectare s-a înscris în PPUSL

DISTRIBUIȚI

155356 – 28062020 – Radu Minea, președinte al Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare, s-a înscris în PPU (social-liberal). Este la prima experiență în politică și s-a alăturat umaniștilor pentru a încerca, împreună cu aceștia, să readucă domeniul cercetării științifice acolo unde îi este locul.

Federația sindicală pe care o conduce a fost înființată în 1990, însumează 19 organizații sindicale și reprezintă peste 10.000 de cercetători, atât din mediul public, cât și din mediul privat.

Opriți distrugerea cercetării științifice – dezvoltării tehnologice românești și a genocidului împotriva cercetătorilor științifici, proiectanților și personalului din cercetare. Este cel mai greu moment din istoria post decembristă, când efectiv sectorul de activitate nu mai este reprezentat, prin desființarea ministerului și alocarea unui buget, care reflectă disprețul guvernanților față de acest sector strategic pentru economia și securitatea României, dar și de angajamentele față de Uniunea Europeană.Am rămas  mai puțin de 10% din câți eram în 1989  și suntem ținta predilectă a  unei clientele universitare organizată în grupuri de interese. Voi lupta pentru revenirea la structura de minister pentru Cercetare Științifică-Dezvoltare Tehnologică Inovare, pentru apărarea sindicatelor și a liderilor acestora, hărțuiți sau concediați pentru unica vină de a fi membrii federației și a apăra interesele celor pe care-i reprezintă.

Cred că Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) poate să-i ajute pe colegele și colegii mei să își aducă aportul de inteligență necesar economiei și culturii naționale”, a transmis Radu Minea, potrivit comunicatului de presa al PPUSL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.