Acasă Anchete Justitie Negulescu, reținut

Negulescu, reținut

DISTRIBUIȚI
foto:national.ro

155628 – 16072020 – Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, a fost reţinut de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în legătură cu dosarul Ponta-Ghiţă-Blair.

Mircea Negulescu este cel care a instrumentat acest dosar pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti. În 2019, dosarul a fost mutat de la DNA la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie. El se află în Arestul Central al Poliției Capitalei. Măsura a fost luată în legătură cu dosarul Tony Blair, în care a fost pus sub învinuire fostul premier, actual lider al Pro România, Victor Ponta. Acuzațiile care îi sunt aduse lui Negulescu sunt de grup infracțional organizat, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, fals și inducerea în eroare a organelor judiciare, scrie G4Media.ro.

”Portocală” a fost trimis în judecată fiind acuzat că a fabricat dosarul „Ghiță-Ponta”. El ar fi influenţat declaraţiile martorilor, fiind acuzat că a indus în eroare a organele judiciare. Procurorul Negulescu „ar fi forțat mai mulți martori să dea declarații false, astfel încât să poată acuza de evaziune fiscală o anumită persoană”, conform Parchetului General.

Dosarul Ghiţă-Ponta-Blair a fost deschis de procurorii DNA Ploieşti la data de 6 septembrie 2016

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru „folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite” şi „complicitate la infracţiunea de spălare de bani”, iar Sebastian Ghiţă pentru „spălare de bani”. DNA Ploieşti, prin procurorul Negulescu, a reclamat faptul că Ghiţă ar fi finanţat cu 220.000 de euro vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair în 2012 cu scopul de a-i crea imagine şi capital politic lui Victor Ponta, pe atunci lider PSD, în contextul alegerilor europarlamentare şi generale din acel an. S-ar fi eludat astfel legislaţia finanţării campaniilor electorale. Totul ar fi fost justificat legal sub forma unor contracte între oamenii lui Ghiţă şi un ONG apropiat de Ponta, care a organizat vizita lui Blair. În schimbul „foloaselor necuvenite”, Ponta l-ar fi lăsat pe Ghiţă să candideze din partea PSD într-un colegiu bun (Blejoi-Prahova), aşa că acesta a ajuns în Parlament fără emoţii.

SIIJ în dosarul Kovesi-Onea-Portocală. Procuroarea Adina Florea îi acuza pe procurorii Onea şi Portocală că ar fi „smuls” declaraţii de la „nevinovaţi” precum Vlăduţ Cosma ca să îi „înfunde” pe Ponta şi Ghiţă.

Onea şi Portocală ar fi format un „grup infracţional organizat” la DNA Ploieşti „ în scopul comiterii infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi uz de fals, în dauna mai multor persoane cărora le-au atribuit calitatea de subiecţi procesuali principali cu încălcarea drepturilor şi libertăţilor acestora, au dispus şi au propus luarea măsurilor preventive privative de libertate, au dispus trimiterea în judecată a acestora, cunoscând că sunt nevinovate, au indus în eroare organele judiciare prin ticluirea şi producerea de probe nereale, inclusiv prin contrafacerea unor înscrisuri”, potrivit procesului verbal de aducere la cunoștință a acuzației de constituire de grup infracțional organizat împotriva procurorilor Onea şi Portocală, document consultat de G4Media.ro.

”A exercitat (fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea – n.r.) presiuni şi constrângeri faţă de persoana vătămată Cosma Vlad Alexandru, cercetat în calitate de inculpat, în scopul de a-l determina să dea declaraţii cu privire la numiţii Ponta Victor Viorel, Ghiţă Sebastian Aurelian, Dragnea Liviu, Savu Daniel, (fost senator PSD – n.r.) Tudose Liviu Mihail (procuror general adjunct la Parchetul Curţii de apel Ploieşti – n.r.), Voloşevici Andrei, Bădescu Iulian (foşti primari PDL şi PSD ai Ploieştiului – n.r.)”, se mai arată în documentul citat.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.