Acasă Politic Klaus Iohannis: “PSD are treabă cu propriile manevre electoralist-populiste”

Klaus Iohannis: “PSD are treabă cu propriile manevre electoralist-populiste”

DISTRIBUIȚI

156012 – 12082020 – Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă, după ședința cu prim-ministrul Ludovic Orban și cu ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu  privirind rectificarea bugetară.

„Dragi români, astăzi, din păcate, avem iarăși un record total nedorit, peste 1.400 de persoane găsite de ieri până astăzi cu COVID-19.

Este prea mult. Este mult prea mult și vă rog, vă invit pe toți: purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie!

În acest context, am discutat astăzi la prânz cu ministrul Sănătății, fiindcă am observat un interes deosebit și pentru evoluția epidemiei, dar și tema vaccinurilor pentru combaterea acestei boli.

Este o temă recurentă. Este important pentru români să știe că la acest moment în Uniunea Europeană nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă Uniunea Europeană sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm că într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficiem de un vaccin împotriva COVID-19.

Trebuie să știți că România este parte din acest efort și România s-a înscris la Uniunea Europeană în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin, atunci când primul vaccin va fi disponibil în Uniunea Europeană. Dar, încă o dată, la acest moment când discutăm, nu există un vaccin aprobat în Uniunea Europeană.

Este o temă care, din păcate, va reveni. Este o temă care în mod ușor de înțeles produce îngrijorare. Ne apropiem de alegeri locale, ne apropiem de începutul anului școlar și trebuie să ne asigurăm că toate măsurile care pot fi luate pentru a proteja sănătatea oamenilor sunt luate.

În acest sens, am dorit să știu astăzi foarte detaliat de la ministrul Sănătății ce măsuri sunt în curs, ce măsuri sunt pregătite și cred că oamenii lucrează la modul cel mai serios pe această temă.

Încă o dată, purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie!”

 

În continuare citeşte aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.