Acasă Social Aparare „One threat, One flank, One presence – O singură amenințare, Un singur ...

„One threat, One flank, One presence – O singură amenințare, Un singur  flanc, O prezență unitară”

DISTRIBUIȚI

 156512  – 23092020 –  Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat la Forumul anual „Disrupted Future, Shared Purpose: Mapping a New Transatlantic Decade”, organizat de Center for European Policy Analysis (CEPA) în sistem de videoconferință.

În cadrul panelului „Arenas of Contestation: The Geopolitics of the Black Sea”, secretarul de stat Cojocaru a susţinut o prezentare referitoare la amenințările prezente în regiunea Mării Negre și impactul asupra securităţii şi stabilităţii euro-atlantice. În acest context, a fost accentuată necesitatea consolidării rezilienței naționale, în această nouă paradigmă strategică.

Totodată, secretarul de stat a prezentat viziunea României privind securitatea regiunii, reiterând necesitatea unei abordări unitare, solidare şi realiste a regiunii Mării Negre la nivelul Alianței Nord-Atlantice, prin punerea în practică a principiului „One threat, One flank, One presence – O singură amenințare, Un singur  flanc, O prezență unitară”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.