Acasă Politic Senatorii au adoptat tacit 37 de proiecte de lege

Senatorii au adoptat tacit 37 de proiecte de lege

DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 156266  – 03092020 –Senatul a adoptat tacit, miercuri, în plen, 37 de proiecte de lege. Între acestea se află OUG 120/2020 prin care se acordă salariaţilor angajatorilor a căror activitate este suspendată de direcţiile sănătate publică indemnizaţii de 75% din salariul de bază şi o propunere legislativă privind efectuarea de teste gratuite pentru SARS-CoV-2, relatează Agerpres.

Pentru o parte dintre aceste proiecte adoptate tacit, pentru care termenul pentru dezbatere şi vot în plenul Senatului s-a împlinit în perioada 16 iulie – 31 august, au fost întocmite rapoarte de admitere sau de respingere în comisiile de specialitate. Însă actele normative vor intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor în forma iniţiatorilor.

Cele 37 de proiecte au fost aprobate în bloc, iar nota pentru adoptare tacită a fost citită de preşedintele de şedinţă, Robert Cazanciuc.

Deşi Comisia juridică a Senatului propusese, în raportul întocmit, respingerea propunerii legislative privind dizolvarea fundaţiilor pentru tineret, proiect iniţiat de un grup de parlamentari preponderent PSD, prin depăşirea termenului de dezbatere şi vot în plen, a fost adoptată tacit de Senat. Acest proiect mai prevede înfiinţarea unor instituţii publice de interes local sau judeţean cu personalitate juridică având ca scop prestarea de servicii publice pentru tineret.

Printre ordonanţele adoptate tacit se regăsesc: OUG 115/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe baza de tichete sociale pe suport electronic, acordate din fonduri externe nerambursabile; OUG 122/2020 pentru eficientizarea procesului decizional al fondurilor externe nerambursabile destinate dezvoltării regionale în România şi OUG 119/2020 pentru completarea Legii 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice.

De asemenea, Senatul a adoptat tacit propuneri legislative iniţiate de parlamentari USR.

Un astfel de act normativ prevede că personalul care lucrează în servicii sociale de îngrijire a vârstnicilor va beneficia de aceleaşi sporuri de risc şi alte stimulente ca şi personalul medical, acordate de stat în considerarea eforturilor de combatere a pandemiei.

O altă propunere legislativă adoptată tacit de Senat, iniţiată de parlamentari USR, vizează acordarea unei alocaţii de sprijin în cuantum de 750 de lei în vederea achitării chiriei în cazul persoanelor şi familiilor cu risc de vulnerabilitate ridicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.