Acasă Politic Bujduveanu și Voiculescu mai așteaptă

Bujduveanu și Voiculescu mai așteaptă

DISTRIBUIȚI

 157485 – 09122020 – Consiliul General al Capitalei nu i-a ales nici marți pe cei doi viceprimari, iar asta pentru că instanța nu a validat încă mandatele celor 55 de consilieri generali.

Propunerea PNL pentru funcția de viceprimar este Stelian Bujduveanu, iar a USR-PLUS – Vlad Voiculescu.

”Încă nu suntem în format complet, nu s-a încheiat litigiul privind validarea consilierilor”, a declarat Nicușor Dan la începutul ședinței de Consiliu General.

Vlad Vociulescu, propus viceprimar, spune că alegerea viceprimarilor a fost blocată. ”Cine o cunoaște pe doamna Veronica Bunescu? Să vă explic de ce întreb: La o lună după alegerile locale, Guvernul Orban a făcut imposibilă alegerea viceprimarilor până la validarea tuturor consilierilor, prin modificarea Codul Administrativ printr-o OUG. Mulți mi-au spus că vor amâna numirea mea ca viceprimar până după alegeri. Am crezut că exagerează, că nimeni nu își poate bate joc de voința a sute de mii de oameni și că mă voi putea apuca de treabă mai curând. Dar a intervenit ceva. Mai exact, a intervenit doamna Bunescu, care a făcut o serie de apeluri împotriva deciziilor instanței. Doamna Veronica Bunescu a făcut apel la hotărârile instanței. De trei ori (în 12, 16 și 26 noiembrie). De fiecare dată chiar în ultima zi în care se putea depune apel. Avocații mi-au spus că așa se procedează când vrei să amâni ceva”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina de Facebook.

Vlad Voiculescu nu a precizat însă că în aceeași situație e și Stelian Bujduveanu, de la PNL, și nici faptul că, în multe cazuri, USR, formațiunea din care face parte, a procedat la fel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.