Acasă Social OMS recomandă purtarea măştilor la reuniunile de Crăciun şi sfârşit de an

OMS recomandă purtarea măştilor la reuniunile de Crăciun şi sfârşit de an

DISTRIBUIȚI

157604 – 17122020 –Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă purtarea măştilor la reuniunile de familie de Crăciun şi la sărbătorile de sfârşit de an în Europa, avertizând asupra riscului unui al treilea val al pandemiei de COVID-19 la începutul anului 2021, relatează France Presse.

Având în vedere evoluţia pandemiei de COVID-19 în Europa, ”există un risc ridicat de reapariţie în primele săptămâni şi luni ale anului 2021″, a declarat Biroul regional pentru Europa al OMS într-un comunicat, recomandând „purtarea unei măşti şi respectarea distanţării sociale” la petrecerile de sfârşit de an.

”Reuniunile ar trebui să aibă loc în aer liber, dacă este posibil, iar participanţii ar trebui să poarte măşti şi să menţină distanţa fizică. În spaţiile interioare, limitarea numărului de persoane şi asigurarea unei bune ventilaţii pentru a reduce riscul de expunere sunt esenţiale”, a mai spus OMS în comunicat.

OMS-Europa, cu sediul la Copenhaga, a subliniat că întrunirile în spaţiile interioare pot fi deosebit de periculoase, deoarece se reunesc grupuri de oameni din diferite gospodării şi vârste diferite care poate nu au adoptat aceleaşi măsuri de prevenţie.

Pentru sărbătorile şi procesiunile religioase şi târgurile de Crăciun, OMS propune să se ia ”serios” în considerare reducerea sau amânarea lor în ţările cu transmitere comunitară largă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.