Acasă Politic Strategia de vaccinare, publicată în Monitorul Oficial

Strategia de vaccinare, publicată în Monitorul Oficial

DISTRIBUIȚI

157431 – 04122020 – Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România a fost publicată în Monitorul Oficial. Documentul are în vedere întregul proces și lanț de vaccinare împotriva COVID-19, de la principiile generale până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanțului de frig, monitorizarea siguranței și eficacității și managementul deșeurilor. ”Este de așteptat ca disponibilitatea și accesul la vaccinurile împotriva COVID-19 să fie limitate în etapele inițiale ce vor urma autorizării, din cauza capacității insuficiente de producție și a cererii extrem de ridicate. Prin urmare, este important ca modalitatea de alocare și distribuire a vaccinurilor să se facă în mod echitabil”, se arată în document, potrivit Hotnews.

Grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19, stabilite în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, sunt: personalul din domeniul sănătății, personalul din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS-CoV2 și personalul din alte domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Cum se face estimarea numărului de persoane eligibile care să fie incluse în etapele de vaccinare:

Catagrafierea populației se va face pe mai multe niveluri. Se va catagrafia personalul din domeniul sănătății, domeniul social și domeniile esențiale din infrastructura critică, care va beneficia de vaccinare la locul de muncă și/sau în centre de vaccinare.

Pentru fazele ulterioare, populația la risc și populația generală vor fi catagrafiate la nivelul rețelei de medicină de familie și/sau al autorităților locale și prioritizate pentru vaccinare în funcție de riscurile de sănătate asociate și în funcție de exprimarea consimțământului.

Etapele de vaccinare: Definirea etapelor de vaccinare și a momentului probabil pentru inițierea fiecărei etape de vaccinare se va stabili în funcție de momentul estimat de aprobare, producție și alocare a unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, se arată în document.

Etapa I:

definirea timpului de execuție (se va ține cont de schema de vaccinare – una sau două doze)

include persoanele din categoria I (lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat)

se derulează prin unități sanitare/centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare, după caz.

 

Etapa a II-a:

definirea timpului de execuție (se va ține cont de schema de vaccinare – una sau două doze)

include persoanele din categoria a II-a (populația la risc)

se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz.

Etapa a III-a:

definirea timpului de execuție (se va ține cont de schema de vaccinare – una sau două doze)

include populația generală din categoria a III-a

se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.