Acasă Externe Agenda Europeana 222 de milioane EUR pentru apă potabilă mai bună în România

222 de milioane EUR pentru apă potabilă mai bună în România

DISTRIBUIȚI

 157929 – 15012021 –   Comisia Europeană a aprobat o investiție majoră de peste 222 de milioane EUR din Fondul de coeziune pentru modernizarea și instalarea infrastructurilor de apă potabilă și de apă uzată în județul Ilfov din România. Investiția va conecta mai multe persoane la rețeaua de canalizare și va asigura o calitate mai bună și mai puține scurgeri de ape reziduale. Prin această investiție se va furniza apă potabilă care respectă standardele de calitate pentru aproximativ 234 000 de persoane.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Această investiție demonstrează angajamentul UE pentru creșterea standardelor de trai ale europenilor. Deși prioritatea noastră este combaterea efectelor pandemiei, suntem angajați în îndeplinirea misiunii Fondului de Coeziune de reducere a disparităților dintre regiuni, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă.”

Ca urmare a acestui proiect, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va crește de la 57,1 % la 99,6 % în 52 de comunități. În același timp, rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 43,29 %, pentru a deservi 100 % din populația zonei. Proiectul ar trebui, de asemenea, să contribuie la reducerea pierderilor de apă, va proteja biodiversitatea și va crea 1 500 de locuri de muncă temporare în faza de implementare și 72 de locuri de muncă permanente în faza operațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.