Acasă Anchete Justitie Ministerul Justiției continuă dezbaterea publică privind legile justiției

Ministerul Justiției continuă dezbaterea publică privind legile justiției

DISTRIBUIȚI

157959 – 19012021 – Ministerul Justiției continuă dezbaterea publică privind legile justiției după cum urmează: consultare scrisă și întâlniri – 19.01.2021 – 21.02.2021 și analiza propunerilor, revizuirea proiectelor – 22.02.2021 – 31.03.2021.

Reamintim că, la data de 30.09.2020, au fost puse în dezbatere publică de către Ministerul Justiției noile proiecte de modificare a legilor justiției, pentru care a fost anunțat un termen de dezbatere publică până la data de 31.03.2021.

”Ministerul Justiției este deschis pentru consultări și consideră esențial pentru bunul mers al procesului legislativ ca toate instituțiile care au competențe în justiție, CSM, Ministerul Public, instanțe și parchete, organizații profesionale ale magistraților, magistrați în mod individual, mediul academic, profesiile juridice, personalul de specialitate din instanțe și parchete, organizații neguvernamentale să exprime propuneri care ar putea fi incluse în textele proiectelor. Ministrul Justiției intenționează să solicite din partea GRECO și Comisiei de la Veneția avize cu privire la unele dintre aspectele esențiale cuprinse în noile proiecte de modificare a legilor justiției, astfel încât acestea să corespundă exigențelor privind funcționarea justiției învederate prin rapoartele și avizele anterioare.

După cum s-a anunțat prin comunicatul din 2.10.2020, consultarea publică a fost organizată de Ministerul Justiției sub forma consultărilor scrise și întâlnirilor de lucru/dezbaterilor. În cadrul consultărilor scrise, Ministerul Justiției va analiza toate propunerile, sugestiile, criticile, contribuțiile care îi vor fi transmise cu privire la textele proiectelor, fie în format letric la adresa ministerului, fie în format electronic la adresele de email indicate pe siteul ministerului, respectiv cabinet.ministru@just.ro și dean@just.ro. Întâlnirile de lucru/dezbaterile vor fi organizate în format cu prezență fizică la sală sau în format de videoconferințe, de la caz la caz, în funcție de contextul epidemiologic, numărul de participanți înregistrați și posibilitatea organizării întâlnirilor de lucru/dezbaterilor cu respectarea regulilor de prudență și protecție epidemiologică. După consultările publice, Ministerul Justiției va analiza propunerile primite, iar la finalul acestei etape va publica rezultatul acestor consultări sub forma unui raport și a textelor revizuite. După consultarea publică conform planului precizat, Ministerul Justiției va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii cu proiectele de lege, pentru formularea avizului acestei instituții, în conformitate cu legea”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.