Acasă Externe Netanyahu: Sigilăm ermetic ţara

Netanyahu: Sigilăm ermetic ţara

DISTRIBUIȚI

 158052 – 25012021 – Începând de marţi, Israelul interzice toate zborurile de pasageri pentru a opri răspândirea Covid 19 şi a noilor sale tulpini.

Guvernul israelian a aprobat duminică stoparea zborurilor companiilor interne şi externe pentru două săptămâni. Cât despre avioanele companiilor străine, acestora li se va interzice să aterizeze în Israel, excepţie făcând avioanele de marfă, avioanele pentru stingerea incendiilor şi a zborurilor de urgenţă medicală, scrie Haaretz.

Decizia va trebui să primească aprobare şi din partea Comitetului pentru afaceri economice şi a Comitetului pentru Constituţie, Drept şi Justiţie. Noile restricţii vin la o săptămână după ce guvernul impunea tuturor persoanelor sosite pe aeroportul internaţional Ben-Gurion să prezinte un test de coronavirus negativ, efectuat cu mai puţin de 72 de ore înainte de sosirea în ţară. Avioanele vor putea părăsi Israelul numai în situaţii excepţionale: tratamente medicale în străinătate, proceduri legale, înmormântări familiale sau relocare. Aceste situaţii vor fi aprobate de un comitet condus de directorii generali ai ministerelor sănătăţii şi transporturilor.

”Suntem înaintea întregii lumi. Nicio naţiune nu a făcut ceea ce urmează noi să facem – sigilăm ermetic ţara”, a declarat premierul Beniamin Netanyahu, într-o şedinţă cu mai mulţi oficiali, care a avut loc sâmbătă seara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.