Acasă Externe Ursula von der Leyen vrea certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate...

Ursula von der Leyen vrea certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate țările UE/România nu e de acord

DISTRIBUIȚI

157931 – 15012021 – Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat joi inițiativa guvernului elen care permite persoanelor vaccinate să călătorească liber și a solicitat un certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate țările Uniunii Europene.

”Este o cerință medicală să aveți un certificat care să ateste că ați fost vaccinat”, a spus Ursula von der Leyen într-un interviu cu Lusa și alte mass-media portugheze, potrivit Euractiv.com. ”Prin urmare, salut inițiativa prim-ministrului grec privind un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a spus ea.

Președintele Comisiei Europene reacționa la o scrisoare trimisă de către prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis la începutul acestei săptămâni, în care a cerut ușurarea regulilor de călătorie pentru persoanele vaccinate.

Deși nu dorea ca vaccinul să fie „”bligatoriu sau o condiție prealabilă pentru călătorie”, Mitsotakis a cerut ”persoanelor care au fost vaccinate să poată călători liber”.

Von der Leyen a spus că este în mare parte de acord cu ideea. ”Orice se decide – dacă acordă prioritate sau acces la anumite bunuri – este o decizie politică și legală care ar trebui discutată la nivel European”, a declarat ea jurnaliștilor în timpul vizitei Comisiei Europene la Lisabona organizată de președinția portugheză a UE. ”Dar cred că este important. Și, așa cum am spus, trebuie să avem o cerință medicală care să dovedească faptul că oamenii au fost vaccinați”, a spus președintele Comisiei.

Președintele României, Klaus Iohannis, respinge propunerea primului-ministru grec Kyriakos Mitsotakis pentru un certificat de vaccinare COVID-19 la nivel european pentru călătorii, spunând că ”nu este bine să împărțiți Europa în două”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.