Acasă Anchete Interne Grupare infracțională, specializată în delapidare, destructurată

Grupare infracțională, specializată în delapidare, destructurată

DISTRIBUIȚI

158432 – 18022021 – Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT Timișoara au efectuat joi dimineață cinci percheziții domiciliare, în Timiș (4) și în Mureș (1), pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 8.000.000 de lei unei societăți comerciale, prin delapidare.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de cinci persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.

În cursul anului 2014, o femeie, de 31 de ani, în calitate de manager financiar cu atribuții în gestionarea și administrarea bunurilor aparținând unei societăți comerciale, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de delapidare. Astfel, în perioada 2014-2019, ar fi reușit delapidarea societății comerciale cu 8.071.883 de lei, prin emiterea de facturi fictive pentru marfă, care nu ar fi fost recepționată de firmă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, trei laptop-uri, un grinder și trei3 grame de cannabis. Prejudiciul cauzat societății de transport prin activitatea infracțională este de peste 8.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.