Acasă Social Sanatate Măştile cu supapă nu sunt recomandate

Măştile cu supapă nu sunt recomandate

DISTRIBUIȚI

 158393 – 16022021 – Măştile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de Covid 19, anunţă Ministerul Sănătăţii.

”Aceste măşti sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respiraţia prafului şi particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permiţând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei. Astfel, organizaţiile internaţionale recomandă ca aceste măşti să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane”, anunță Ministerul Sănătății pe pagina de Facebook.

Tipurile de măşti recomandate sunt: măştile care acoperă în întregime nasul şi gura, măştile din ţesătură cu cel puţin două straturi, care se pot spăla şi refolosi, măştile care au o sârmă de metal la nivelul nasului şi care nu permit astfel ieşirea aerului prin partea superioară a măştii și măştile care se aşază bine pe părţile laterale ale feţei şi care nu prezintă spaţii pe unde pot pătrunde/elimina particule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.