Acasă Social Sanatate Valeriu Gheorghiță: Din 15 martie, programările pentru vaccinare se fac prin lista...

Valeriu Gheorghiță: Din 15 martie, programările pentru vaccinare se fac prin lista de așteptare din platformă

DISTRIBUIȚI

158606 – 02032021 – Începând din data de 15 martie, programările pentru vaccinare se vor face direct din lista de așteptare disponibilă în platforma de înscrieri, a anunțat astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Pentru fiecare centru de vaccinare va fi disponibilă o listă de așteptare.

„Modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până la acest moment. Fiecare persoană, în momentul în care intră și își creează un cont, va alege opțiunea de a se programa în această listă de așteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de așteptare. Persoana respectivă, respectând aceeași modalitate, selectând categoria din care face parte, va trece în această listă de așteptare. În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile,  persoana înscrisă pe lista de așteptare va fi notificată prin sms și email și va avea  la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea. După data de 15 martie, centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate  doar din lista de așteptare. Platforma este de așa natură încât va notifica în primul rând persoanele care se află în lista de așteptare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Etapa a treia a campaniei de vaccinare – populația generală – va începe în luna aprilie, însă programările se vor putea face începând cu data de 15 martie, pe lista de așteptare din platforma online de programări.

Peste 1,1 milioane de doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în România în luna martie, peste 268.000 de doze de vaccin Moderna și peste 1,25 de milioane de doze de vaccin Astra Zeneca, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.