Acasă Politic Manifest pentru Protejarea Pădurilor Periurbane 

Manifest pentru Protejarea Pădurilor Periurbane 

DISTRIBUIȚI

159322 – 22042021  –   Oana Cambera, deputat în circumscripția Ilfov, și Diana Buzoianu, deputat în circumscripția București, în urma întâlnirilor și dezbaterilor pe care le-au organizat cu reprezentanți ai ONG-urilor și asociațiilor care luptă de ani de zile contra tăierilor din pădurile periurbane și distrugerii rezervațiilor naturale și ariilor naturale protejate, precum și cu alți factori de decizie, au elaborat un Manifest pentru Protejarea Pădurilor Periurbane.

„Stă în puterea noastră, a tuturor, să ne asigurăm că pădurile periurbane rămân sursă de oxigen, nu de lemne de foc. Dacă este ceva ce banii nu pot cumpăra, acel ceva este sănătatea, iar pădurile care sunt tăiate acum sunt o resursă neprețuită, în special pentru marile orașe, pentru că reușesc, mai bine decât orice alte măsuri, să curețe aerul pe care îl respirăm”, precizează Oana Cambera.

„Aceste păduri din jurul aglomerărilor urbane (inclusiv București) reprezintă adevărații plămâni pentru milioane de români ce locuiesc în zona metropolitană, zona cu cea mai mare creștere a populației din România din ultimii 10 ani. Toți decidenții trebuie să înțeleagă faptul că tăierea pădurilor din jurul marilor aglomerări urbane înseamnă practic punerea în pericol a sănătății noastre, a tuturor.” declară Diana Buzoianu.

Manifestul vine ca un apel de conștientizare a acestei probleme majore și, în același timp, a oportunității pe care o avem să salvăm ce a mai rămas de salvat din pădurile periurbane, în general, și din pădurile din jurul Bucureștiului și din Ilfov, în special. În acest sens, inițiatoarele își manifestă disponibilitatea de a organiza o masă rotundă pentru a găsi, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Mediului, organizațiilor neguvernamentale, reprezentanți ai Romsilva și ANPM, soluții punctuale și eficiente pentru introducerea acestor păduri periurbane într-o categorie specială de protecție care să aibă destinație socială și nu de producție de masă lemnoasă.

Manifestul integral poate fi citit aici: http://bit.ly/Manifest_PăduriPeriurbane

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.