Acasă Politic Oana Cambera: Piața asigurărilor are nevoie de stabilitate, iar primul pas este...

Oana Cambera: Piața asigurărilor are nevoie de stabilitate, iar primul pas este reformarea ASF

DISTRIBUIȚI

171072 – 22012024 – Deputatul Oana Cambera a lansat pe site-ul său o campanie online prin care își propune să atragă atenția asupra proiectului său de lege privind reformarea Autorității de Supraveghere Financiară. Aceasta a readus în actualitate proiectul de lege pe care l-a depus în martie 2023 pentru reformarea Autorității de Supraveghere Financiară și care propunea, între altele, o procedură deschisă de depunere candidaturi, cu criterii crescute de studii și experiență pentru conducerea ASF, posibilitatea de revocare din funcție a celor care nu își îndeplinesc obligațiile legale și posibilitatea Parlamentului de a solicita un raport de audit extern. De asemenea, proiectul viza impunerea unor condiții suplimentare de competență pentru salariații ASF cu funcții de conducere, obligații ferme de raportare pentru conducerea ASF și introducerea de sancțiuni financiare (suspendarea indemnizației sau interzicerea bonusurilor și primelor) în caz de întârzieri sau incidente pe piața de asigurări.

Proiectul de lege (L 550/2023) a trecut tacit de Camera Deputaților, dar s-a blocat la Senat.

Cambera susține că proiectul său de lege ar putea fi începutul pentru un ASF competent care să asigure o piață echilibrată, cu o mai bună protecție a consumatorilor și a asiguratorilor onești.

Guvernul se confruntă cu proteste din partea transportatorilor, fermierilor și a celor care fac transport de persoane, taxi sau ride sharing, care resimt efectele creșterii prețurilor și ale plafonării RCA. Mulți dintre ei reclamă discrepanțe majore de tarife, care nu țin cont de bonus-malus, de clasa de risc sau de vârsta șoferilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.