Acasă Politic Actor important în zona Indo-Pacific, Vietnamul multumește României pentru sprijinirea încheierii Acordului...

Actor important în zona Indo-Pacific, Vietnamul multumește României pentru sprijinirea încheierii Acordului de Liber Schimb UE-Vietnam

DISTRIBUIȚI

171073 – 22012024 – În marja vizitei oficiale pe care prim-ministrul vietnamez Phạm Minh Chính o efectuează în România, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut o întrevedere bilaterală cu omologul vietnamez, Bùi Thanh Sơn. Partea vietnameză a mulțumit României pentru sprijinul activ pe care l-a acordat în perioada Președinției Consiliului UE în 2019, concretizat cu intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb UE-Vietnam, context în care ministrul Odobescu a evidențiat importanța dialogului pentru abordarea provocărilor contemporane, inclusiv cele din zona Indo-Pacific, unde Vietnamul este un actor important.

Cei doi interlocutori au salutat stadiul actual al relațiilor bilaterale, stabilite în urmă cu 74 de ani, relații care au cunoscut o dinamică accentuată mai ales în ultimii ani. De asemenea, înalții oficiali au subliniat necesitatea continuării demersurilor de consolidare a cooperării în domenii de interes reciproc, inclusiv între ministerele de externe din cele două țări.

În acest sens, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a reiterat angajamentul pentru identificarea unor noi oportunități de cooperare, raportate la potențialul real, în domenii precum comerț, cultură și educație, digitalizare, securitate cibernetică, medicină și farmacie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.