Acasă Social Memorandum aprobat de Guvern pentru noua lege a salarizării

Memorandum aprobat de Guvern pentru noua lege a salarizării

DISTRIBUIȚI

159236 – 16042021 – Guvernul a aprobat joi un memorandum care stabilește principiile care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Prin acest memorandum, în 30 de zile, ministerele de linie vor transmite propunerile privind politica de salarizare în sistemul public, a anunțat ministrul muncii, Raluca Turcan.

Măsura în sine nu țintește economii salariale, ci echitate în sistemul de salarizare, a subliniat ministrul muncii.

„În sistemul public avem 80.000 de persoane plătite cu salariul minim pe economie, iar sporurile au fost gândite de multe ori ca o completare a veniturilor lor. Acest memorandum și întreaga regândire a legii salarizării țintește spre reducerea inechităților, reducerea discrepanțelor de salarizare pentru persoane care au aceeași pregătire, aceeași încadrare și salarii cu totul diferite”, a explicat Raluca Turcan.

. „Reanalizăm coeficienții de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare și unele sporuri vor intra în salariile de bază. Acele sporuri care pot fi acordate în sumă fixă vor fi date în sumă fixă. Sporurile care vor rămâne după includerea unora în salariile de bază nu vor depăși 20 la sută din salariul de bază plătit individual. Mai este un lucru important: salariul în plată de bază să fie același pentru toată lumea. Este inadmisibil ca pe o lege să ai unii angajați în sistemul public plătiți la nivelul de salarizare din 2019 și alții la un nivel de salarizare posibil în 2022. Vom include, de asemenea, în grila de salarizare și alte activități care în momentul de față nu sunt în grila de salarizare în sistemul public și care creează puternice inechități”, a arătat ministrul Raluca Turcan.

„Acest memorandum a fost semnat de către toate ministerele și reprezintă practic angajamentul pe care ministerele îl iau ca într-o perioadă de 30 de zile să prezinte propriile soluții, propria viziune pentru familiile ocupaționale pe care le coordonează, astfel încât să reașezăm sistemul de salarizare pentru personalul plătit din fonduri publice”, a mai spus Raluca Turcan.sursa:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.