Acasă Social OMS: Vaccinurile disponibile şi aprobate împotriva noului coronavirus sunt eficace împotriva „tuturor...

OMS: Vaccinurile disponibile şi aprobate împotriva noului coronavirus sunt eficace împotriva „tuturor variantelor virusului”

DISTRIBUIȚI
Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

159714 – 20052021 – Vaccinurile disponibile şi aprobate împotriva noului coronavirus sunt până în prezent eficace împotriva „tuturor variantelor virusului”, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a îndemnat ţările lumii să continue să acţioneze „cu prudenţă” pe durata pandemiei de COVID-19.

În timp ce în Europa situaţia sanitară se îmbunătăţeşte, călătoriile internaţionale ar trebui să fie în continuare evitate „în faţa unei ameninţări persistente şi a unor noi incertitudini”, a prevenit Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa, referindu-se mai ales la incertitudinile legate de o nouă variantă virală îngrijorătoare, detectată mai întâi în India şi identificată apoi în jumătate dintre cele aproximativ 50 de ţări din acea regiune a lumii, arată AFP. ”Este o ameninţare incertă”, a subliniat Catherine Smallwood, coordonatoarea Departamentului pentru situaţii de urgenţă din OMS Europa, care a precizat că ”pandemia nu s-a încheiat”.

Potrivit datelor OMS, la nivelul regiunii care acoperă o parte din Asia Centrală, numărul cazurilor noi a scăzut cu 60% într-o lună, coborând de la 1,7 milioane la jumătatea lunii aprilie până la 685.000 săptămâna trecută.

”Mergem în direcţia bună, dar trebuie să rămânem vigilenţi (…) creşterea mobilităţii, a interacţiunilor fizice şi a adunărilor de persoane poate să determine o sporire a transmiterii virusului în Europa”, a insistat directorul regional al OMS.

Totodată, relaxarea restricţiilor ar trebui să fie consolidată printr-o creştere a eforturilor privind depistarea, monitorizarea şi secvenţierea virusului, precum şi prin accelerarea campaniilor de vaccinare.

”Nu există risc zero. Vaccinurile reprezintă probabil lumina de la capătul tunelului, dar nu putem să ne lăsăm orbiţi de acea lumina”, a subliniat Hans Kluge.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.