Acasă Externe Agenda Europeana Apel de candidaturi pentru obținerea Certificatului Lingvistic European 2021

Apel de candidaturi pentru obținerea Certificatului Lingvistic European 2021

DISTRIBUIȚI
sursa foto: https://www.erasmusplus.ro

160078 – 16062021 –  Instituții din România care au coordonat sau au fost partenere în proiecte, recent încheiate sau încă în curs de derulare, care se adresează predării/învățării limbilor străine, indiferent de contextul și de vârsta celor care învață/predau și indiferent de sursa de finanțare (*), pot trimite Comisiei Europene candidatura pentru obținerea Certificatului Lingvistic European (European Language Label) 2021.

Depunerea cadidaturii se face prin completarea unui formular, iar termenul limită pentru depunerea proiectelor este 20 august 2021.

Accesul la formular se face doar pe baza unei adrese de Gmail, formularul NU PERMITE editarea ulterioară, drept pentru care fFiecare candidatură va fi completată integral, într-o singură intrare, iar candidaturile completate parțial nu vor intra în evaluare.

Proiectele care vor fi trimise pentru evaluare trebuie să aibă/să fi avut ca priorități îmbunătățirea învățării limbilor străine prin intermediul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) și al mass-mediei digitale; învățarea limbilor străine și promovarea echității, coeziunii sociale și cetățeniei active; dezvoltarea profesională a profesorilor de limbi străine. Detalii AICI.

Pentru a fi eligibil, proiectul trebuie să fie depus de o instituție din România care a coordonat sau a fost parteneră în proiect. De asemenea, proiectul trebuie: a) să nu se fi încheiat dar să aibă deja rezultate a căror utilitate să fie clară, simplu de prezentat și de evaluat, sau b) să se fi încheiat recent, dar rezultatele sale să fie încă utilizate – se vor aduce argumente solide în acest caz.

Evaluarea va avea în vedere concordanța cu prioritățile europene; valoarea adăugată a proiectului pentru predarea și învățarea limbilor străine în context național; caracterul motivant al proiectului pentru elevi/studenți/cursanți care învață limbi străine și pentru profesorii de limbi străine; originalitatea și creativitatea proiectului în domeniul predării și învățării limbilor străine; transferabilitatea rezultatelor proiectului în domeniul predării și învățării limbilor străine; website activ.

Certificatul lingvistic european este un premiu care încurajează dezvoltarea de noi tehnici și inițiative în domeniul predării și învățării limbilor străine, precum și consolidarea cunoașterii altor culturi în întreaga Europă.

Certificatul se acordă o dată pe an sau o dată la doi ani celor mai inovatoare inițiative de învățare a limbilor străine din fiecare țară participantă la programul Erasmus+ și la programul de acordare a Certificatului. Programul acoperă toate sectoarele educației și formării.

Sprijinind astfel de inițiative la nivel local și național, Certificatul are ca principal scop ridicarea standardelor în materie în toată Europa.

De menționat că începând cu 2022, Certificatul Lingvistic European va fi acordat doar proiectelor finanțate prin Programul Erasmus+.

„Certificatul lingvistic european” este o inițiativă care contribuie la promovarea predării și învățării limbilor străine și a bogatei diversități lingvistice a Europei, fiind totodată un instrument de aplicare și dezvoltare a politicii europene privind multilingvismul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.