Acasă Politic Bode: Gestionăm aproape 2.000 de km de frontieră Schengen, îndeplinim de 11...

Bode: Gestionăm aproape 2.000 de km de frontieră Schengen, îndeplinim de 11 ani toate condiţiile tehnice, ştim că aderarea este o decizie politică

DISTRIBUIȚI

 160417 – 12072021 – Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, duminică, la Sibiu, că de 11 ani, România este pregătită şi îndeplineşte toate condiţiile de aderare la Spaţiul Schengen, însă decizia este una politică.

”Poziţia României este una fermă şi spune acelaşi lucru de câţiva ani, dar acum când se pune problema extinderii Spaţiului Schengen cu alte ţări, de exemplu Croaţia, o spunem cu atât mai apăsat că în acest demers trebuie să existe un echilibru între responsabilităţile pe care România şi le asumă şi drepturile pe care trebuie să le aibă ca ţară ca membră în Spaţiul Schengen”, a declarat Lucian Bode. Ministrul de Interne a adăugat că este nevoie de o decizie politică vaforabilă României, pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

”Gestionăm aproape 2.000 de km de frontieră Schengen, îndeplinim de 11 ani toate condiţiile tehnice, ştim că este o decizie politică. Parlamentul European a luat o decizie politică pe care am salutat-o şi eu şi Guvernul României în această săptămână, dar este nevoie de o voinţă politică şi de o decizie politică pe care România o merită”, a declarat Bode, care a precizat că România nu poate rămâne în afara Schengen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.