Acasă Social Bulgaria nu solicită certificatul digital COVID. Documentul nu este obligatoriu la revenirea...

Bulgaria nu solicită certificatul digital COVID. Documentul nu este obligatoriu la revenirea din țările de pe lista verde

DISTRIBUIȚI

  160838 – 13082021 – Începând de vineri, 13 august, pentru trecerea frontierelor în statele UE care solicită la intrare adeverinţă de vaccinare, test negativ sau dovada trecerii prin boală, doar certificatele digitale care au un cod QR vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale acestora. Potrivit ANAT, pentru țările care nu solicită la intrare adeverinţă de vaccinare, test negativ sau dovada trecerii prin boală, precum Bulgaria, sau pentru revenirea din ţările aflate pe lista verde a României, prezentarea certificatului digital nu este obligator.

Totuşi, pentru ţările care nu solicită la intrare adeverinţă de vaccinare, test negativ sau dovada trecerii prin boală, precum Bulgaria, sau pentru ţările aflate pe lista verde şi din care călătorii români se întorc în ţară, prezentarea certificatului digital nu este obligatorie, subliniază ANAT.

Practic, certificatul digital este necesar numai acolo unde la trecerea frontierei unui stat UE se solicită adeverinţă de vaccinare, test sau dovada trecerii prin boală, se menţionează în comunicatul ANAT.

De astăzi sunt recunoscute pentru trecerea frontierelor doar certificatele digitale COVID

”Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR şi care pot fi eliberate foarte uşor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/. Tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat. Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 şi sunt aplicabile doa” pentru trecerea frontierei de stat, nu şi pentru activităţile desfăşurate în interiorul teritoriului naţional al României”, se precizează în comunicatul ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.