Acasă Anchete Interne Percheziții într-un dosar de fals informatic. Mai multe persoane ar fi eliberat...

Percheziții într-un dosar de fals informatic. Mai multe persoane ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare anti COVID

DISTRIBUIȚI
foto:g4media.ro

160730 – 05082021 – Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziții domiciliare, în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

„Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă”, se arată în comunicatul transmis presei.

O persoană urmează a fi condusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri.

Acest caz nu este singular. Recent, la Iași, 16 persoane, care se întorceau din Marea Britanie, au fost prinse cu certificate de vaccinare anti COVID false.

Iar la Arad, a fost descoperit un nou tip de falsificare a certificatelor, de această dată direct în sistem. Un bărbat a prezentat la vama Vârșand, la intrarea în țară, că se vaccinase cu câteva zile în urmă și demonstra printr-un certificat de vaccinare valid, înregistrat în sistemul național.

Ultima doză apărea ca fiind făcută la un centru din Bacău. S-a dat însă de gol, după ce a declarat că vine acasă după luni de zile în care a stat în străinătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.